Évaluasi sénsori

Evaluasi sensori ya iku sawijining metode ilmiah kang minangka ngukur, nganalisis, lan nginterpretasekake respon tumrap sawijining produk dhedhasar tumrap kang dicekel déning indra manungsa, kaya ta pendelengan, pangambon, perasa, peraba, lan pangrungon.[1]

evaluasi sensory kualitas ombèn-ombèn anggur

Ing evaluasi sensori, kabèh macem faktor kang bisa ngganggu prosès mbiji digawé paling sithik.[2]. Iki bisa ditindakake kanthi misahake saben peserta evaluasi sensori supaya ora padha komunikasi saéngga mbiji kang diasilake bener-bener murni saka panyaruwe pribadi saben-saben individu.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b Lawless HT, Heymann H. 1998. Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices. New York: Chapman & Hall. Page.15.
  2. Ebookpangan. 2006. Pengujian Organoleptik dalam Industri PanganDiundhuh tanggal 20 April 2010

Pranala njabaBesut