Tuduhaké menu pokok
Čačak
Panorama Čačak

Čačak (Aksara Sirilik Serbia: Чачак) iku kutha lan kuthamadya sing dumunung 140 km ing sisih kidul Beograd, Serbia ing koordinat 43°50' LU, 20°20' BT. Taun 2003, kutha iki sing ndunungi 64.092 jiwa. Kutha iki dadi pusat administratif Dhistrik Moravica ing Serbia. Čačak uga minangka pusat indhustri, budaya, lan ulah raga ing dhistrik mau.

KuthamadyaBesut

DhémografiBesut

Susunan ètnis kotamadya (2002)
Suku Populasi
Serbia 154.105
Montenegro
(pirsani: wong Montenegro ing Serbia)
563
Roma 383
Yugoslavia 299
Makedonia 127
Kroasia 109
Liya 1.383
TOTAL 155.279

PulitikBesut

Cithakan:Update

Kursi ing parlemèn kuthamadya menangaké pemilu lokal taun 2004[1]:

Parté Kursi
Serbia Baru 19
Parté Dhémokrat 14
Parté Sosialis 13
Parté Radikal 8
G17 Plus 5
Parté Dhémokrat Serbia 5
Gerakan Pembaharuan Serbia 4
Gerakan Kekuatan Serbia 4
Kelompok warga "Untuk Čačak" 3
Sumber: Pemilu setempat di Serbia 2004[1]

Kutha kembarBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut