Aaron James Ramsey (/ˈræmzi/; lair 26 Dhésèmber 1990)[1] inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Wales ingkang main minangka gelandhang ing Liga Primér Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Wales.[3] Ramsey punika main ing posisi gelandhang, nanging kejawi punika piyambakipun saged dipunposisikaken minangka juru main sayap tengen utawi kering.[3] Piyambakipun ngudi ngelmu bal-balan ing Cardiff City, wekdal umuripun nembe wolung taun. Piyambakipun main ing Cardif City tim sénior ngantos 22 pertandhingan.

Aaron Ramsey
1 aaron ramsey 2015.jpg
Ramsey pemain bal klub Arsenal taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Aaron James Ramsey
Tanggal lair (1990-12-26) 26 Dhésèmber 1990 (umur 29)[1]
Papan lair Caerphilly, Wales
Dhuwur 5 ft 10 in (1.78 m)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 8
Karir nom
1999–2006 Cardiff City
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2008 Cardiff City 16 (1)
2008– Arsenal 225 (32)
2010–2011Nottingham Forest (loan) 5 (0)
2011Cardiff City (loan) 6 (1)
2012-2019 Juventus
Tim nasional
2005–2008 Wales U17 15 (2)
2007–2009 Wales U21 12 (2)
2008– Wales 52 (13)
2012 Great Britain 5 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:07, 10 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:18, 10 November 2017 (UTC)

Ramsey pindhah dhateng Arsenal wekdal taun 2008 kanthi regi transfer gangsal yuta éuro, dados tim profésionalipun ingkang kawitan. Ananging kariripun naté mandheg wekdal samparanipun tugel wekdal pertandhingan mengsah Stoke City ing wulan Februari 2010.[4] Sasampunipun dipunampilaken Arsenal dhateng klub sanès, Ramsey saras malih saking cidra lan wangsul malih dados juru main inti Arsenal ing mangsa 2011-2012. Ramsey dados juru main inti Arsenal ing mangsa 2013-2014, nyithak 16 gol, lan menang ing Final Piala FA 2014 mengsah Hull City.[3]

Piyambakipun ugi main ing Final Piala FA 2015, ing pundi Arsenal menang ing final kasebat,[5] lan nyithak gol ing Final Piala FA 2017.[6]

Pranala njawiBesut

RujukanBesut

  1. a b "Aaron Ramsey". Arsenal.com. 2015. Retrieved 12 January 2018.
  2. "Player Profile: Aaron Ramsey". UEFA. Retrieved 12 January 2018.
  3. a b c Aaron Ramsey(dipunundhuh tanggal 12 Januari 2018)
  4. Aaron Ramsey Cedera(dipunundhuh tanggal 12 Januari 2018)
  5. Simona Marchetti (12 January 2018). "Ramsey, macabra statistica Se segna muore un vip" (in Italian). gazzetta.it.CS1 maint: unrecognized language (link)
  6. "Arsenal 2–1 Chelsea". The Guardian. 12 January 2018.