Alfabèt fonètis NATO

Alfabèt fonètis NATO, kanthi aran resmi International Radiotelephony Spelling Alphabet, uga lumrahé karan alfabèt fonètis ICAO, utawa kanthi aran resmi liyané sandi figur lan alfabèt fonètis ICAO, iku alfabèt pangéja radhiyotéléfon kang lumrah dhéwé kaanggo ing manéka panggonan. Sanajan kerep karan "alfabèt fonètis", alfabèt pangéja ora ana gegayutané karo tata trankripsi fonètis kaya déné Alfabèt Fonètis Internasional. Nanging, alfabèt rerékané International Civil Aviation Organization (ICAO) iki ngecakaké tembung sandi kang akrofonis tumrap kurup-kurup ing alfabèt Inggris. Kanthi mangkono, kombinasi kurup lan angka bisa kaucapaké supaya dingertèni péhak-péhak kang padha kirim-kiriman layang swara lumantar radhiyo utawa téléfon tanpa nguwatiri béda basa utawa mutu saluran komunikasi antarané kang padha sesambungan.[1]

Tabèl alfabèt radhiyotéléfoni FAA lan sandi Morse
rekaman swara: alfabèt fonètis ICAO

Ana masalah nalika muter barkas iki? Waca pitulung médhiya.

Tembung sandi cacah 26 ing alfabèt fonètis NATO kang kacakaké marang 26 kurup ing alfabèt Inggris lan kaurutaké kanthi alfabètis, ya iku: Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliett, Kilo, Lima, Mike, November, Oscar, Papa, Quebec, Romeo, Sierra, Tango, Uniform, Victor, Whiskey, X-ray, Yankee, Zulu.[2]

RujukanBesut

  1. "Archived copy". Archived from the original on 20 March 2015. Retrieved 2015-04-27. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)CS1 maint: archived copy as title (link)
  2. "Alphabet - Radiotelephony". International Civil Aviation Organization. n.d. Retrieved 2 July 2018.