Aljabar asal saka tembung Basa Arab "al-jabr" kang tegesé "patemon", "gegayutan" utawa "perampungan", iku cabang matématika kang ciriné minangka generalisasi saka babagan aritmatika.

Buku karangan Al-Khwārizmī kang ngamot pétungan aljabar

Jinis-jinis AljabarBesut

Aljabar bisa dipilah dadi kategori antarané:

Uga delengenBesut

Cithakan:Babagan matématika