Alpha privans iku aksara a ing wiwitané tembung-tembung saka basa Yunani sing mènèhi arti négatif ing siji tembung. Ukara ini dijupuk saka tembung Latin alpha (aksara "a") lan privare ("rampok", "jupuk").

Uga delengenBesut