Altdorf

inggih menika ibukutha Kanton Uri ing Swiss

Altdorf inggih punika kutha krajan Kanton Uri ing Swiss.[1] Mapan sacaketing Lepen Reuss lan Schachen torrent.[1] Ing sapunjering kitha wonten landmark utawi lambang kitha Altdorf wujud reca prunggu William Tell (1895).[1] Tetenger kitha kados biara Capuchin saking taun 1581, satunggal menara abad perotengah, lan gréja ing sacaketing balé kitha, ingkang dipunyasa taun 1799.[1]

Altdorf, Swiss

Papan dunungipunBesut

Altdorf mapan 55 kilomèter (34 mil) saking stasiun sepur St Gotthard Lucerne, lan 28 kilomèter (17 mil) saking Göschenen. Port ing Danau Lucerne, Flüelen, punika tebihipun 2 mil (3,2 km). Wonten gréja paroki ageng, lan biara Capuchin ingkang dipunyasa taun 1581.

Kitha punika wonten ing sakiduling Danau Lucerne, sawetanipun Lepen Reuss. Manggen ing jalur transportasi utami margi Gotthard Pass lan margi rel Gotthard.

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d britannica.com. "Altdorf". britannica.com. Retrieved 29 April. Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |accessdate= (help)

Pranala njawiBesut

Altdorf, Swiss