Tonsil ing njero gronggongan tutuk.

Amandhel (tonsil) ya iku tumpukan lapisan kang wujudé tisu kang manggon ana ing sisih mburi krongkongan. Amandhel kalebu pérangan sistem kakebalan awak, kang didhesain kanggo ngayomi awak kanthi njebak baktèri lan virus kang mlebu ing awak liwat tutuk.

RadhangBesut

Radhang amandhel ya iku nalika amandhel wis ora kuwat ngalangi infèksi kang asring kadadéan. Radhang amandhel lumrahé disebabaké amarga virus kang uga bisa dadi jalaran lara flu biyasa. Radhang amandhel uga disebabaké amarga baktèri tinentu. Tandha yèn kena radhang ya iku amandhel asring katon.

Cathetan sikilBesut