Tuduhaké menu pokok

Andrew Jackson (lair ing Lancaster County, South Carolina, 15 Maret 1767 – pati ing Nashville, Tennessee, 8 Juni 1845 ing umur 78 taun) ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat kang kaping 7[1]. Andrew anggoné nyekel pamaréntahan ing ya iku njabat dadi présidhèn ing Amérika kaping loro 1829-1837.[2] Amérika ana ing 8 taun pamaréntahan Présidhèn Andrew Jackson, amarga Andrew Amérikah Sarékat dadi luwih kuat. Slogannya kang kaloka ya iku[3]

Andrew Jackson
Andrew Jackson


Masa jabatan
4 Maret 1829 – 4 Maret 1837
Wakil Presiden John C. Calhoun (1829-1832),
Tidak ada (1832-1833),
Martin Van Buren (1833-1837)
Sadurungé John Quincy Adams
Pengganti Martin Van Buren

Masa jabatan
26 September 1797 – April 1798
Sadurungé William Cocke
Pengganti Daniel Smith
Mangsa jabatan
4 Maret 1823 – 14 Oktober 1825
Sadurungé John Williams
Pengganti Hugh Lawson White

Lahir 15 Maret 1767
Lancaster County, South Carolina
Meninggal Juni 8, 1845(1845-06-08) (umur 78)
Nashville, Tennessee
Kebangsaan Amérika
Partai politik Dhémokrat-Républik dan
Parté Dhémokrat
Suami/Istri Sarah Yorke Jackson (first lady)
Pekerjaan Petani
Tentara
Hakim
Agama Presbiterian
Tanda tangan Andrew Jackson's signature
Wenehke Pamrentahan Marang rakyat

Andrew Jackson lair tanggal 15 Maret 1767 ana ing sawijining dhusun, Waxhaw, Carolina Kidul.[2] Rong minggu sadurungé Andrew lair bapake mati.[2] Andrew Jackson yatim wiwit lair.[4] Andrew Jackson diasuh déning ibune kang manggon bareng ipéné.[2] Nalika jaman semana Andrew ora duwé kalodhangan kang akèh kanggo sekolah, nanging Andrew duwé kekarepan kang gedhé, semangat mardhika, lan kawanèn gedhé kang ana ing uripé.[2] Nalika umuré 13 taun Andrew mlebu ana ing bala milisi Amérika lan mèlu ing Revolusi Amérika nalika nglawan Inggris, kang mengkoné banjur dadi Perang Kemerdekaan Amérika.[3] Andrew tau ditangkep lan ditawan déning mungsuh.[3] Nalika ditawan Andrew nolak kanggo ngelapi sepatune salah siji perwira Inggris, perwira mau banjur ngantem Andrew nganggo pedang, bekas amarga anteman pedang iku ora ilang nganti tekan mati.[3] Amarga permohonan saka ibuné, dhèwèké banjur dibebesake saka tawanan, nanging banjur ibune mati amarga kena lelara demam nalika ibune dadi juru rawat sukarila kanggo wong-wong Amérika kang ditawan déning bala Inggris.[3] Andrew Jackson banjur dadi yatim piatu nalika umuré 14 taun.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Présidhèn-Présidhèn Amérikah Sarékat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.25
  2. a b c d e www.answers.com
  3. a b c d e f www.brainyquote.com
  4. http://statelibrary.ncdcr.gov/nc/bio/public/jackson.htm