Tuduhaké menu pokok

Angelina Patricia Pingkan Sondakh (lair ing Ostrali, 28 Dhésèmber 1977; umur 41 taun) utawi misuwur kanthi asma Angelina Sondakh inggih punika Puteri Indonésia 2001 saking Sulawesi Utara.[1][2] Ing Pemilu 2004, Angelina kasil kapilih dados DPR Républik Indonésia saking Parté Dhémokrat.[1][2] Angelina dipunanggep minangka priyantun èstri ingkang jenius lan milih jagad 'pulitik' minangka 'ladang' aktualisasinipun.[1] Punika bénten kaliyan Puteri Indonésia saderengipun ingkang milih jagad akting lan musik.[1] Sesarengan kaliyan Angelina Sondakh, bintang sinétron Adjie Massaid ugi kasil dados anggota DPR-RI kanthi parte ingkang sami.[1] Angelina Sondakh lan Adjie Massaid lajeng palakrami.[1]

Angelina Sondakh
Angelina sondakh.jpg
LairAngelina Patricia Pingkan Sondakh
Jeneng liyaAngelina Sondakh
PakaryanAktris, Pulitikus
Taun aktif2002-sapunika
BojoAdjie Massaid (2009-2011)
AnakKeanu Jabaar Massaid

Angelina dados Duta Orang Utan, Duta Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonésia (LIPI) lan Duta Bathik.[1] Kiprahipun Angie ing jagad pulitik dados mantep sasampunipun dipunlantik ing sasi November 2008 minangka pengurus KNPI periode 2008-2011.[1] Angie njabat minangka Ketua Babagan Pemberdayaan Perempuan.[1] Angie ugi nyalonaken malih minangka caleg kanggé Pemilu 2009.[1] Wonten ing pungkasanipun taun 2008 Angelina mlebet Agami Islam.[1]

PendidikanBesut

  • Universitas Indonésia, Fak Ilmu Sosial & Ilmu Pulitik Program Dhoktoral (taksih dipunudi)[3]
  • Universitas Indonésia, S-2 Manajemen Komunikasi Pulitik – taun 2009[3]
  • Unika Atmajaya, Fak. Ékonomi Manajemen – lulus taun 1999[3]
  • SMUN 2, Manado – lulus taun 1995[3]
  • Armidale Public High School, Australia – Year 11 (1994)[3]
  • Presbyterian Ladies College, Sidney – Year 9-10 (1992-1993)[3]
  • SMP Katolik Pax Christi, Manado – lulus taun 1992[3]
  • SD Laboratorium IKIP, Manado – lulus taun 1989[3]

PagesanganipunBesut

Tanggal 29 April 2009 Angelina palakrami kaliyan Adjie.[1] Saking palakrami punika pikantuk putra ingkang dipunparingi nami Keanu Jabaar Massaid ingkang dipunlairaken kanthi caesar kanthi abot bayi 3,92 kg lan panjang bayi 55 cm.[1]

Kajiret KorupsiBesut

Panjenenganipun kajiret kasus pradhuga suap Proyek Wisma Atlet ingkang mbekta nama bendhahara Parte Dhémokrat Muhammad Nazaruddin.[4] Angelina sampun resmi nyandhang status tersangka.[4]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m Angelina Sondakh dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  2. a b Situs resmi dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  3. a b c d e f g h "Angelina Sondakh' dipunundhuh tanggal 28 Fèbruari 2012)
  4. a b Angelina Sondakh Siap Dikonfrontasi dengan Rosa dipunundhuh tanggal 28 Fèbruari 2012)

Pranala njawiBesut