Dewi Anggraini, garwanipun Prabu Ekalaya.

Anggraeni utawa diarani Dèwi Anggraini iku paraga wayang kulit kang dadi garwané Prabu Ekalaya/ Palgunadi, Raja Nagara Paranggelung.[1] Dewi Anggraini iku putri widodari Warsiki, ora gumun yèn dhèwèké ayu.[1] Prabu Ékalaya duwé kemahiran bisa manah, sing dadi guruné asmané Guru Dorna. Dèwi Anggraini duwé sipat lan watak setya marang garwa, apikan, loma, sabar, lan jatmika ing budi.[1] Dewi Anggraini bisa narik perhatiane Arjuna sing lagi sinau manah, lan pungkasane Arjuna kepéngin ngawini Dewi Anggraini.

Uga delengenBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c Anggraini(dipunundhuh tanggal 3 April 2011)