Anglo-Amérika

Anglo-Amérika iku istilah kanggo nyebutaké tlatah ing Amérika kang Basa Inggris dadi basa utama,[1] utawa kang duwé gayutan sajarah, ètnik, basa lan budaya kang kenthel karo Inggris/Britania Raya utawa pulo-pulo Inggris lumrahé. Tlatah Anglo-Amérika iku béda karo Amérika Latin, yaiku tlatah ing Amérika kang nganggo basa where Roman kang asalé saka Basa Latin (yaiku, Basa Prancis, Basa Spanyol lan Basa Portugis).

Anglo-Amérika: ijo tuwa nuduhaké nagara-nagara kang kanthi traditional kalebu tlatah iki (Kanada lan Amérikah Sarékat). Tlatah liya kang migunakaké basa Inggris minangka basa resmi awarna ijo enom. Francophone Quebec, bisa kagolong utawa ora [1][2] sajeroning tlatah Anglo-Amérika, awarna biru.

SumberBesut

  1. a b "Anglo-Amérika", vol. 1, Micropædia, Encyclopædia Britannica, 15th ed., Chicago: Encyclopædia Britannica, Inc., 1990. ISBN 0-85229-511-1.
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng c

Deleng ugaBesut