Tuduhaké menu pokok

Ankara iku kutha krajan Turki wiwit taun 1923, nggantèkaké Konstantinopel utawa Istanbul. Kutha iki uga dadi kutha krajan Provinsi Ankara. Sadurungé, Ankara ditepungi kanthi jeneng Angora utawa Engürü; ing mangsa Romawi ditepungi minangka Ancyra; lan ing mangsa Hellenistik minangka Áŋkyra.

Ankara
Atakule.JPG
Ankara kapernah ing Turki
Ankara
Ankara
Location of Ankara
Koordhinat: 39°52′N 32°52′E / 39.867°N 32.867°E / 39.867; 32.867
Nagara Turki
RegionCentral Anatolia
ProvinsiAnkara
Pamaréntahan
 • Mayorİ. Melih Gökçek (AKP)
 • GovernorKemal Önal
Laladan
 • Kutha2.516,00 km2 (97,100 sq mi)
Dhuwur938 m (3,077 ft)
Cacah warga (2007)[1]
 • Pepadhet1.551,00/km2 (402,000/sq mi)
 • Kutha4.306.105
Zona wektuEET (UTC+2)
 • Usum panas (DST)EEST (UTC+3)
Kodhe pos06xxx
Kodhe laladan0312
Licence plate06
Situs webhttp://www.ankara.bel.tr/
http://www.ankara.gov.tr/
Pasawangan kutha Ankara

Kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Turki iki kang ndunungi 4.455.453 jiwa (2007) lan wigati banget dideleng saka sisih ékonomi lan indhustri. Minangka punjer pamaréntahan Turki, ing Ankara mapan kabèh kedutaan gedhé nagara-nagara liya. Kutha iki panggonané ing laladan paling garing ing Turki lan dikupengi laladan stepa kanthi manéka situs arkéologi saka mangsa Ottoman, Byzantium, lan Romawi.

TransportasiBesut

Papan Anggegana utama Ankara ya iku Papan Anggegana Internasional Esenboga kang ana ing sisih lor kutha. Terminal Bus Ankara (basa Turki: Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi) iku pérangan wigati saka jaringan bus ing Ankara lan stasiun sepur Ankara Garı iku ngubungaké antarané pérangan kulon lan wétan Turki.

Ing Ankara ana rong lurung sepur ngisor lemah lan telung lurung manèh sajeroning tahap konstruksi.

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Türkiye istatistik kurumu Address-based population survey 2007. Retrieved on 2008-10-09.