Argo yaiku film drama Amerika Serikat sing disutradarani dening Ben Affleck lan dening Ben Affleck, George Clooney lan Grant Heslov . Naskah film iki ditulis dening Chris Terrio adhedhasar buku The Master of Disguise dening Antonio "Tony" J. Mendez lan buku The Great Escape dening Joshuah Bearman . Juru paragane yaiku Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin lan John Goodman .

Argo
250px
Poster film Argo
DisutradaraniBen Affleck
DiprodhuseriBen Affleck
George Clooney
Grant Heslov
DiskénariyoniChris Terrio
AdhedhasarThe Master of Disguise
déning Antonio "Tony" J. Mendez
The Great Escape
déning Joshuah Bearman
DibintangiBen Affleck
Bryan Cranston
Alan Arkin
John Goodman
DimusikiAlexandre Desplat
SinématografiRodrigo Prieto
Dibesut déningWilliam Goldenberg
Perusahaan
prodhuksi
GK Films
Smokehouse Pictures
Dibabar déningWarner Bros Pictures
Tanggal metu
Suwéné
120 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$44,5 juta[2]
Kalarisan$232.325.503[2]

Film Argo ditayangke ing Festival Film Telluride tanggal 31 Agustus 2012 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 12 Oktober 2012.[4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik

Juru ParagaBesut

Jawaban kritisBesut

Film Argo nampa ulasan paik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 96%, miturut 333 ulasan, kanthi rating rata-rata 8.4 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film kang nduwe nilai 86 saking 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6] Miturut CinemaScore, film kasebut entuk nilai "A +" saka penonton film kanggo skala A + nganti F.[7]

Box OfficeBesut

Film Argo entuk $ 136,025,503 ing Amerika Utara lan $ 96.3 yuta ing negara liya. Total pendapatanne sing ditampa dening film iki inganti $ 232,325,503, ngluwihi anggaran produksi film $ 44.5 yuta.[2]

Ing bukaan akhir pekan, film iki entuk $ 19,458,109, ndadikake urutan nomer loro ing box office sawise film Taken 2 .[2]

RujukanBesut

  1. "Argo (15)". British Board of Film Classification. October 28, 2012. Retrieved March 3, 2018.
  2. a b c d "Argo (2012)". Box Office Mojo. Retrieved December 7, 2012.
  3. Feinberg, Scott (August 31, 2012). "Telluride 2012: Screening of Ben Affleck's 'Argo' Opens Fest, Stirs Oscar Talk". The Hollywood Reporter. Retrieved March 3, 2018. Italic or bold markup not allowed in: |website= (help)
  4. Rosen, Christopher (October 4, 2012). "'Argo' Release Date: Ben Affleck Oscar Contender Takes Ryan Gosling's Calendar Slot". The Huffington Post. Retrieved March 3, 2018. Italic or bold markup not allowed in: |website= (help)
  5. "Argo (2012)". Rotten Tomatoes. Retrieved March 3, 2018.
  6. "Argo reviews". Metacritic. Retrieved March 3, 2018.
  7. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njabaBesut