Ariadne Oliver

Ariadne Oliver iku siji paraga fiktif ing sawatara roman anggitané Agatha Christie. Dhèwèké iku siji panulis buku mistèri lan kancané Hercule Poirot.

Ariadne Oliver
Muncul kapisanParker Pyne Investigates
Muncul pungkasanElephants Can Remember
Digawé déningAgatha Christie
DiparaganiLally Bowers, Jean Stapleton, Zoë Wanamaker, Julia McKenzie, Stephanie Cole
Pratélan
GèndherWadon
PakaryanPanulis carita kadurjanan/détèktif
KulawargaAlice (tante)
Celia Ravenscroft (anak baptis)

Fungsi kasusastranéBesut

Ariadne Oliver ora tau afungsi minangka détèktifm uga ora ing sawiji-wijning roman ing endi awaké muncul tanpa Poirot (The Pale Horse). Dhèwèké ora tau olèh solusiné mistèri. Nanging ing carita Cards on the Table, dhèwèké uga nglakoni wawancara lan olèh informasi sing pulisi malah ora olèh. Ing Elephants Can Remember, dhèwèké utawa nginterogasi wong, nanging ora olèh informasi wigati.

Dhèwèké uga kerep dienggo minangka luconan utawa kanggo mènèhi solusi deus ex machina kanthi intuisi utawa gagasané.

Fungsi liyané saka Ariadne Oliver iku antarané kanggo nggeguyu pangalamané Agatha Christie dhéwé minangka siji panulis, dadi alter egoné awaké. Dadi Ariadne Oliver iku ndarbèni akèh tujuan sastra kanggo Agatha Christie.

Pranala njabaBesut