Aron Ralston (lair 27 Oktober 1975) ya iku wong sing mènèk gunung saka Amérika lan pembicara umum. Dhèwèké wiwit sitepungi wong akèh wiwit sasi Mèi 2003 nalika dhèwèké mènèk ing Utah, dhèwèké kena masalah sing ndadèkaké dhèwèké ngethok tangané dhéwé nganggo lading kanggo nylametake dhèwèké amarga kecepit ing tebing. Kecelakaan iki didokumentasikake ing Ralston's autobiography Between a Rock and a Hard Place lan dadi subjek filem 127 Hour taun 2010.[1]

Aron Ralston
Aron Ralston.png
Ralston in 2008
Lair (1975-10-27) Oktober 27, 1975 (umur 45)
Indianapolis, Indiana
Alma materCarnegie Mellon University
PakaryanMotivational speaker, mountaineer
BojoJessica Trusty

Ralston ya iku lulusan Cherry Creek High School ing Désa Greenwood, Colorado. Dhèwèké nampa gelar sarjana saka Carnegie Mellon University ing Pittsburgh, ngrampungaké kanthi biji paling apik ing kelas teknik mesin lan basa Perancis, nanging èlèk ing piano. Nalika iku, dhèwèké dadi anggota dewan sosial Phi Beta Kappa lan Tau Beta Pi. Ing Carnegie Mellon, dhèwèké dadi Asisten Resident, sinau ing jaban rangkah, lan dadi peserta aktif ing ulah raga intramural. Dhèwèké ninggal kerjane dadi teknik mesin ing taun 2002 kanggo sinau babagan mendhaki gunung. Dhèwèké péngin bisa ndhaki sakabehing gunung kang ana ing Colorado kang dhuwure punjul 14,000 kaki, dhèwèké bisa nglakoni prestasi iki.[2]

Cathetan sikilBesut

  1. Howell, Peter (2010-11-11). "Between a rock and a happy place"The Star (Toronto) Retrieved 2010-12-12.
  2. "127 Hours". Rotten Tomatoes. Flixster Retrieved March 3, 2011.