Tuduhaké menu pokok

Arswendo Atmowiloto (lair Sala, 26 November 1948) utawa kang duwé jeneng asli Sarwendo lan Atmowiloto yaiku jenenge keng rama iku seniman Indonésia, nanging kanca-kanca seniman manawa nyeluk kanthi sesebutan Pak Ndo.[1] Saliyané seniman, dhèwèké uga dadi panulis lan wartawan kang uga wis ngasilaké novèl, artikel-artikel, naskah skenario, lan naskah bersambung.[1] Akèh tulisané kang diterbitake ing pawarta-pawarta kaya ta KOMPAS, Media Indonésia, lan Suara Pembaruan.[1]

Arswendo Atmowiloto
Arswendo.jpg
Lair(1948-11-26)Novèmber 26, 1948
Indonésia Sala, Jawa Tengah
PakaryanPenulis, Sastrawan, Jurnalis
Arswendo Atmowiloto

Pagawéan lan sekolahéBesut

Arswendo dadi pimpinan redaksi ing Tabloid Monitor nalika taun 1986. Aswendo duwé gegayuhan dadi dhokter, nanging saka kulawargané biyèn ora sanggup anggoné bayari sekolah dhokter.[2] Dhèwèké uga tau olèh beasiswa ing Akademi Postel Bandung sing ana ikatan dinase, nanging dhewekè uga ora kuwat bayar.[2] Banjur dhèwèké kuliyah ana ing IKIP Negeri Sala (Saiki dadi Universitas Sebelas Maret), nanging ing kono mung kuwat telung wulan banjur metu.[3] Sawisé metu dhèwèké nyambut gawé ing pabrik bihun lan pabrik susu. Kajaba iku dhèwèké uga tau dadi tukang jaga pit, tukang jipuk bal ana ing lapangan tennis, lan dadi karyawan pabrik gula.[2]

Arswendo wis tau dikunjara amarga tulisané dhèwèké kang ngemot asil pitakonan marang para pamaos kalawarta Monitor. Dhèwèké ngemot asil pitakonan kang unine Sapa sing dadi tokoh idola para pamaos majalahe? Asile saka pitakonan iku, jenenge Aswendo ana ing rengking sepuluh déné Muhammad ana ing nomer sewelas.[4] Amarga prastawa iku, dhèwèké diukum limang taun. Ing kunjara dhèwèké uga ngasilaké novèl irah-irahe Plekenyun (1995).[2]

Sawisé metu saka kunjara, Arswendo ngrewangi Sudwikatmo nyambut gawé ing tabloid Bintang Indonésia nanging mung telung taun. Banjur dhèwèké yasa perusahaan dhèwè, PT Atmo Bismo Sangotrah, kang isiné ana médhia cetak: tabloid anak Bianglala, Ina (banjur dadi Ino), lan tabloid Pro-TV.[5] Saiki saliyané isih aktif nulis, dhèwèké uga duwé omah produksi sinétron.[5]

BibliografiBesut

Bilbiografi Arswendo Atmowiloto:

Cathetan sukuBesut

Pranala njabaBesut