Asahi Shimbun

Asahi Shimbun (朝日新聞? IPA: [asaçiɕiꜜmbɯɴ], lit. 'koran srengenge esuk', Jawa: Warta Asahi) yaiku salah sawijining saka 5 koran nasional ing Jepang. Sirkulasi ing wulan Juni 2020, Shimbun entuk 5,16 yuta kanggo edhisi esuk lan 1,55 yuta kanggo edisi sore,[1] nomer loro ing mburi koran Yomiuri Shimbun.

Gendéra Perusahaan Asahi Shimbun
Menara Festival Nakanoshima Wétan
Kantor Pusat Asahi Shimbun Osaka ana ing lantai 9 nganti 12.

Penerbité, Asahi Shimbun Company, (株式会社朝日新聞社 Kabushiki gaisha Asahi Shinbun-sha?, gaya logo ing kyūjitai kaya 朝日新聞社) dadi konglomerat media, duwe kantor pusat sing wis kadhaptar ing Osaka lan tetep dadi bisnis kulawarga swasta kanthi pamilikan lan kontrol utama keluwarga pangadeg Murayama lan Ueno.

Miturut Reuters Institute Digital Report 2018, kepercayaan umum marang Asahi Shimbun minangka paling cendhek ing antarane 5 koran harian utama ing Jepang.[2]

Iki minangka salah sawijining saka 4 koran nasional ing Jepang; telu liyane yaiku Yomiuri Shimbun, Mainichi Shimbun lan Nihon Keizai Shimbun. Sankei Shimbun saiki ora ing posisi sawijining koran nasional. Chunichi Shimbun dudu koran nasional, nanging iku koran gedhe.

ReferensiBesut

  1. 朝日新聞媒体資料 Data File 2021 [Asahi Shimbun Media Resources Data File 2021] (PDF) (ing basa Japanese). The Asahi Shimbun. 4 January 2021. p. 7. Dibukak ing 11 March 2021.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Reuters Institute Digital News Report 2018" (PDF). Reuters Institute for the Study of Journalism, University of Oxford. 2018. p. 130.