Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
'''Tokyo''' (東京; ''Tōkyō'', [[harafiah]]: ibukitha wétan) punika [[ibukitha]] [[Jepang]] sekaligus tlatah ingkang paling padhet ing Jepang, sarta dhaerah [[metropolitan]] paling ageng ing donya dipun tingal saking cacah padunungipun (33.750.000 ing kitha lan tlatah sakubengipun).
 
Watawis 12 yuta padunung manggèn ing Tokyo lan atusan èwon sanèsipun wongsal-wangsul saben dinten saking tlatah sakubengipun kanggé nyambut damel utawi dagang ing Tokyo. Tokyo punika pusat politikpulitik, ékonomi, budhaya lan akademis ing Jepang sarta panggénan istana [[kaisar Jepang]] lan kursi pamaréntahan nagari, sekaligus minangka pusat bisnis lan finansial utami tlatah [[Asia Wétan]].
 
Tokyo anggadhahi sakedhik gedhung pencakar langit tinimbang kitha sanès ingkang saukuran, amargi wontenipun tatacara konstruksi [[gempa bumi]]. Wangunan di Tokyo kathahipun arupi apartemen tingkat andhap (6 ngantos 10 lantai) lan griya kaluwarga ingkang alit. Tokyo ugi minangka lokasi [[Transportasi di Tokyo|sistem transportasi massal ingkang paling kompleks sadonya]], lan misuwur déning jam-jam sibukipun ingkang padhet.
62.839

besutan