Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Sajarah: éjaan, replaced: pamrentah → pamaréntah using AWB
==Sajarah==
Kutha Bologna diadegaké déning Etruscans nganggo jeneng Felsina ing taun 534 sakdurungé Masèhi.
[[Korea]] [[Etruscans]] kanthi maju wonten cedhak [[Greja Santo Lukas]] ingkang dibangun wonten dhuwur bukit. Wonten abad ka-4 sakdurungipun [[Masehi]], Bologna dikuasai déning [[Boii]], ingkang sakwisipun dadi asal usul jeneng Bononia wonten koloni [[Romawi]] nggadhahi kuwasa wonten taun 189 sakdurungipun [[Masehi]]. Wonten era [[Romawi]], populasi Bologna kinten-kinte saantawis 12.000 - 30.000. Wonten mangsa jaya, Bologna dadi kutha kaping kalih wonten [[Italia]] saha dadi kutha paling penting amarga pirang-pirang candi saha arena pertunjukan. Kutha punika uga natè kobongan wonten masa pamrentahanpamaréntahan [[Claudius]] saha sakwisipun dibangun bali kalih [[Nero]] wonten abad kapisan.
 
== Aspek penting ==
6.697

besutan