Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

42 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
'''Balkan''' inggih punika nami sajarah lan nami geografis kanggé nedahaken satunggiling [[subregion|tlatah]] ing [[Éropah Kidul-wétan]]. Tlatah punika wiyaripun antawis 550,000 km² kanthi padunung kinten-kinten of 55 yuta. Nami saking basa [[Greek language|Yunani]] kanggé tlatah ''SemenanjungUjung Balkan '' inggih punika SemenanjungUjung [[Haemus]] (Χερσόνησος του Αίμου, ''Chersónisos tou Aímou''). Tlatah punika mendhet nami saking [[Gunung Balkan]] ingkang mujur saking [[Bulgaria]] tengah dumugi tlatah [[Serbia]] wétan.
[[Gambar:Balkan peninsula line.jpg|thumb|right|Garis saking titik paling lèr Adriatic dumugi titik paling lèr Seganten Cemeng ( [[Black Sea]] )]]
[[Gambar:Balkans-ethnique.JPG|thumb|right|200px|Peta Etnik Balkan sebelum [[Perang Balkan I]].]]
[[Gambar:Balkanpeninsula.png|thumb|250px|SemenanjungUjung Balkan peninsula (Miturut Garis Danube-Sava-Kupa)]]
[[Gambar:Balkans-political-map-small.png|thumb|250px|Peta Pulitik Balkan]]
 
== Definisi lan wates ==
 
=== SemenanjungUjung Balkan ===
Tlatah Balkan dipun hubungaken déning toya saking tigang sisi, inggih punika : [[Segara Ireng|Seganten Cemeng]] utawi ''Black Sea'' ing sisih wétan, lan cabang saking [[Segara Mediterania|Seganten Mediterania]] utawi ''Mediterranean Sea'' ing sisih kidul lan kilèn ( klebet seganten [[Segara Adriatik|Adriatik]], seganten [[Segara Ionian|Ionian]], seganten [[Segara Aegean|Aegean]] lan seganten [[Segara Marmara|Marmara]] ).
 
 
=== Kontroversi ===
[[Tapel wates]] lèr [[SemenanjungUjung Balkan]] biasanipun arupi garis ingkang katarik saking Kali [[Danube]], [[Sava]] lan Kali [[Kupa River (Croatia)|Kupa]], lan satunggiling segmen ingkang ngubungaken ''mata air'' Kali Kupa kaliyan [[Teluk Kvarner]].
 
Definisi sanès bab wates lèr SemenanjungUjung Balkan sampun dipun usulaken::
 
* Garis [[Danube]] - [[Sava]] - [[Krka, Slovenia|Krka River]] - [[Postojna|Postojnska Vrata]] - [[Vipava River]] - [[Soča]])
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Balkan| ]]
[[Kategori:SemenanjungUjung ing Éropah]]
[[Kategori:Geografi]]
348.872

besutan