Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan using AWB
|colspan="2" style="text-align:center; background:none;"|[[Gambar:Japan_tokyo_map_small.png|200px]]
|}
'''Tokyo''' (東京; ''Tōkyō'', [[harafiah]]: ibukitha wétan) punika [[ibukitha]] [[Jepang]] sekaligus tlatah ingkang paling padhet ing Jepang, sarta dhaerahlaladan [[metropolitan]] paling ageng ing donya dipun tingal saking cacah padunungipun (33.750.000 ing kitha lan tlatah sakubengipun).
 
Watawis 12 yuta padunung manggèn ing Tokyo lan atusan èwon sanèsipun wongsal-wangsul saben dinten saking tlatah sakubengipun kanggé nyambut damel utawi dagang ing Tokyo. Tokyo punika pusat pulitik, ékonomi, budhaya lan akademis ing Jepang sarta panggénan istana [[kaisar Jepang]] lan kursi pamaréntahan nagari, sekaligus minangka pusat bisnis lan finansial utami tlatah [[Asia Wétan]].
Prefektur Tokyo dipun pérang dados Dharatan dan kepulowan. Bagéan Dharatan dumunung wonten ing sisih kidul-kilèn [[Teluk Tokyo]], watawis 90 km saking wétan ka kilèn, lan 25 km lèr ka kidul. Tokyo wewatesan kaliyan [[Prefektur Chiba]] ing sisih wétan, [[Prefektur Yamanashi]] ing kilèn, [[Prefektur Kanagawa]] ing kidul, lan [[Prefektur Saitama]] ing sisih lèr. Kepuloanipun arupi [[Kepulauan Izu]] lan [[Kepulauan Ogasawara]], manjang watawis 1.000 km ka [[Samudra Pasifik]].
 
=== Distrik kota/daerahlaladan pemilihan ===
Prefektur Tokyo nggadhahi [[23 distrik kusus]] ingkang arupi:
[[Gambar:Shibuya tokyo.jpg|thumb|right|210px|[[Shibuya]], pusat budhaya remaja Jepang, gadhah penyeberangan umum paling sibuk sadonya, ing ngajengipun [[Hachiko|Hachikō]] stasiun Shibuya.]]
348.872

besutan