Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan using AWB
|mother = Cneajna dari [[Moldavia]]
}}
'''Vlad III, Pangeran Wallachia''' (c. 1431 – Desember 1476), dipuntèpang dados '''Vlad Ţepeş''' (Romanian: '''Vlad Țepeș''' {{IPA-ro|ˈvlad ˈt͡sepeʃ|pron}} utawi '''Dracula''' (dalam [[Basa IndonesiaIndonésia]] asring dipunuwali dados Drakula), inggih punika [[pangeran]] [[Wallachia]] ingkang gadahi kuasa ing taun 1448, lajèng ing 1456 ngantos 1462 lan ing taun 1476.<ref name="Dracula"/>
 
Ing sejarah, Vlad misuhur badhè perlawananipun kaliyan èkspansi [[Kesultanan Utsmaniyah]]<ref>[http://www.romaniatourism.com/dracula.html Count Dracula's Legend]</ref> lan hukuman kejam ing oiyambakipun ngelampahi ing musuh-musuhipun.<ref name=Britannica>{{cite web | title = Vlad III | year = 2010 | publisher = Encyclopædia Britannica Online | url = http://www.britannica.com/EBchecked/topic/631524/Vlad-III | accessdate = 26 May 2010}}</ref>
Gambar:VladOriginal.jpg|Transylvanian Saxon engraving saka 1462 nggambaraké Vlad Tepes
Gambar:Broimp.gif|Représentation tirée des chroniques de Brodoc montrant Vlad Țepeș dînant devant des exécutions par empalement.
Gambar:Jezus pred Pilatom.jpg|Vlad ing Impaler minangka [[ Pontius Pilatus ]] kang menehi kritik Gusti Yesus Kristus. [[National Gallery of Slovenia|National Gallery]] , [[Ljubljana]] , 1463. {{ Citation needed | date = September 2011 }}
Gambar:Die geschicht dracole waide - 10.png|A teknik cukil kayu ingkang nggambaraken Vlad Tepes diterbitake ing Nürnberg ing 1488 ing kaca judhul pamphlet '' [[: wikipedia : de : Die geschicht dracole Sabeh|Die geschicht dracole Sabeh]] ''.
Gambar:VladBustSig.jpg|Patung saking Vlad ing Impaler cedhak plat birthplace
348.872

besutan