Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
|-
| '''[[Pamaréntahan Irlandia Lor|Pamaréntahan]]'''
| [[Republik]] lan [[DemokrasiDhémokrasi Parlementer]]
|-
| '''[[Wewengkon]]''' <br />&nbsp;- Total
|}
 
'''Irlandia Lor''' ([[basa Inggris]] ''Northern Ireland'') minangka sawijiné nagara bagéyan [[Britania Raya]] lan dumunung ing sisih wétan-lor pulo Irlandia. Jembar wewengkoné ya iku 14.139&nbsp;km² lan padunungé cacah 1.685.267 jiwa (April 2001). Irlandia Lor ndarbèni kutha krajan [[Belfast]]. Irlandia Lor wewatesan karo [[Republik Irlandia]]. Jroning [[basa Inggris]] laladan iki disebut ''Northern Ireland'' utawa ''Ulster''. Ananging jeneng iki rada jumbuh sebab sabeneré ''Ulster'' iku jenengé tilas provinsipropinsi Irlandia kang wewengkoné luwih amba. Ulster bagéyan kidul isih dadi wewengkon Irlandia. Jeneng iki mung dianggo déning kaum Unionis.
 
== Sawetara fakta ==
348.872

besutan