Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan using AWB
{{Infobox Country
|native_name =''RepublikaRépublika e Kosovës''<br />Република Косово<br />''RepublikaRépublika Kosovo''
|conventional_long_name = RepublikRépublik Kosovo
|common_name = Kosovo
|image_flag = Flag of Kosovo.svg
|largest_city =
|demonym = Kosovar, Kosovan
|government_type = RepublikRépublik Parlemèntèr
|leader_title1 = Presidhèn
|leader_name1 = [[Atifete Jahjaga]] (non-party)
}}
 
'''Kosovo''' ([[basa Albania]]: ''Kosova'' utawa ''Kosovë'', [[basa Serbia]]: ''Косово'', alihaksara: Kosovo) iku sawijining wewengkon kang dumunung ing [[Éropah]] sisih kidul-wétan. Kosovo wewatesan karo [[nagara]] [[Serbia]] ing sisih lor, [[Montenegro]] ing sisih kulon, sarta [[Albania]] lan [[Makedonia]] ing sisih kidul. Sadurungé, Kosovo minangka sawijining provinsipropinsi otonom ing nagara [[Serbia]], ing sangisoré administrasi [[Perserikatan Bangsa-Bangsa|PBB]], nanging nalika tanggal [[17 Februari]] [[2008]] Kosovo ndhéklarasèkaké kamardikan sacara sapihak.<ref>[http://www.detiknews.com/index.php/detik.read/tahun/2008/bulan/02/tgl/17/time/223530/idnews/895394/idkanal/10 Detik.com Kosovo Deklarasikan Kemerdekaan dari Serbia] url diakses 23 Feb 2008.</ref> Déklarasi iki ora disarujuki déning [[Serbia]], nanging didhukung déning nagara-nagara Kulon. Kutha krajan Kosovo ya iku kutha [[Priština]]. Kamardikan Kosovo wis diakoni sacara resmi déning sawetara nagara-nagara, ing antarané ya iku [[Albania]], [[Amérika Sarékat]], [[Britania Raya]], [[Prancis]], lan [[Turki]]. Nagara kang nulak kamardikan Kosovo antara liya [[RepublikRépublik Rakyat Cina]], [[Rusia]], lan [[Serbia]]. [[Indonésia]] durung ngakoni kamardikané. ''Departemen Luar Negeri'' Indonésia nyatakaké yèn Indonésia kudu ati-ati ngakoni kamardikan Kosovo.<ref>[http://www.detiknews.com/index.php/detik.read/tahun/2008/bulan/02/tgl/18/time/075322/idnews/895430/idkanal/10 Detik Com: Indonésia Belum Akui Kemerdekaan Kosovo] url diakses 23 Feb 2008.</ref>
 
Kosovo dadi papan pasulayan wewengkon kang isih lumaku antara pamaréntah Serbia lan padunungé kang mayoritas dumadi saka etnis [[Albania]]. Wektu madegé nagara [[Yugoslavia]], Kosovo dadi provinsipropinsi Serbia kanthi status Laladan Otonomi Khusus. Nanging wiwit [[Perang Kosovo]] wis ana ing sangisoré pangawasan [[PBB]] minangka sawijining tlatah protektorat.
 
== Sajarah ==
 
== Pamérangan administrasi ==
Sacara administrasi, Kosovo dumadi saka pitung distrikdhistrik, ya iku: Distrik Đakovica, Distrik Gnjilane, Distrik Kosovska Mitrovica, Distrik Peć, Distrik Priština, Distrik Prizren lan Distrik Uroševac.
 
=== Munisipalitas ===
348.872

besutan