Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan using AWB
}}
 
'''Unta''' utawa '''onta''' iku rong [[spesies]] [[kéwan kuku genep]] saka [[genus]] ''Camelus'' (siji nduwé [[punuk]] tunggal - ''Camelus dromedarius'', siji manèh nduwé punuk loro - ''Camelus bactrianus'') sing uripé ditemokaké ing wewengkon garing lan [[gurunara-ara]] ing [[Asia]] lan [[Afrika]] Lor. Rata-rata umur pangarepaning urip onta watara 30 tekan 50 taun.
 
[[Domestikasi]] onta déning [[menungsa|manungsa]] wis diwiwiti watara [[5.000]] taun kapungkur. Pamanfaatan onta antara liya kanggo dijupuk [[susu]]né (sing nduwèni pangaji nutrisi luwih dhuwur tinimbang [[susu sapi]]) sarta [[daging]]é, lan uga digunakaké minangka [[kéwan buruh]].
*[http://www.icar.org.in/nrccm/home.html National Camel Research Centre, Bikaner (Rajasthan), INDIA]
*[http://www.arab.net/camels/ The A-Z of Camels]
*[http://abbott-infotech.co.za/kalaharikawlahari-use-of-camels-by-south-african-police.html Use of camels by South African police]
 
{{Artikel Dhasar}}
348.872

besutan