Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
Wonten cariyos sanesipun ingkang nyariosaken bab Patung punika, patung Zeus punika dipun rusak kaliyan kuilipun nalika taun 426 AD.<ref name="kajaiban"/>, dipunrusak ''aparat'' [[Romawi Theodosius II]].<ref name="kajaiban"/>
sumber sanes nyebataken menawi patung Zeus nate cobi dipunpendhet kaliyan [[Kaisar Romawi Caligula]].<ref name="comunity"/>
Nalika taun 522 kaliyan taun 551, wonten gempa bumilindhu ingkang andadosaken ambrukan kuil kasebut kekubur ugi remuk luwih parah kemalih.<ref name="kajaiban"/>
Ananging kuil Zeus ingkang kondhang dados kaajaiban donya kasebut tasih saged dipunpirsani.<ref name="kajaiban"/>
 
348.872

besutan