Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: akeh -> akèh using AWB
'''Julius Robert Oppenheimer''' ([[1904]]-[[1967]]) dikenal dadi ahli [[fisika]] saka [[Amerika Serikat]].<ref name="buku1"/> Robert iku dadi salah sijiné tokoh [[Proyek Manhattan]] nalika [[Perang Dunia II]] kang nduweni tugas kanggo nggawé [[bom atom]] kang sepisanan.<ref name="buku1">{{en}}[Susilo, Taufik Adi. Ensiklopedi Pengetahuan Dunia Abad 20. Javalitera. Yogyakarta 2010. Halaman 32-33]</ref>
Julius Robert lair ing [[New York, New York]] lan sinau ing [[Harvard]], [[Cambridge]], lan [[Goettingen]].<ref name="buku1"/> Julius Robert nampa gelar [[Ph.D.]] nalika taun [[1927]] kanthi bimbingan [[Max Born]] ing [[Gottingen]] kang nalika iku dadi pusat pengembangan [[mekanika kuantum]].<ref name="buku1"/> Sawisé rong taun lulus, Julius Robert banjur mbangun [[sekolah]] [[fisika teoretis]] ing [[Institut Teknologi California]] lan ing [[Berkeley]].<ref name="buku1"/>
Julius Robert Oppenheimer akehakèh nyumbangaké pikiran ing babagan [[fisika atom]] lan [[fisika nuklir|nuklir]].<ref name="buku1"/> Julius Robert uga nemokaké [[bintang]] [[neutron]] lan [[nolongan ireng]] kang wis disepelekké [[astronom]] ing wektu kepungkur.<ref name="buku1"/>
Nalika [[PD II]], Oppenheimer mimpin program [[bom atom]] [[Amerika Serikat]] ing [[Los Alamos, New Mexico]], lan nalika taun [[1947]] Julius Robert dadi direktur ''Institute of Advanced Study'' ing [[Princeton, New Jersey]].<ref name="buku1"/> Oppenheimer nduwèni akéh mungsuh nalika bubar [[perang]], awit Julius Robert kang ngusulaké pengendalian [[energi atom]] [[internasional]] lan nentang digawéné [[bom hidrogen]].<ref name="internet1">{{en}}[http://history1900s.about.com/cs/robertoppenheimer/p/oppenheimer.htm history1900s.about.com](dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)</ref> Nalika taun [[1954]] [[Atomic Energy Commission]] nerangake yèn Robert kalebu wong kang kudu diamanake.<ref name="buku1"/>
 
348.872

besutan