Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ngepasaké using AWB
 
==Astronom Modhèrn==
Bènten kaliyan paningalan klasik saking astronom ingkang sampun sepuh ingkang anggènipun makarya sampun mesthi ningali bendha-bendha [[langit]] kanthi ngginakaken [[teleskop]], kanthi ngliwati jam-[[jam]] dalu ingkang peteng kanggé ningali objèk ing langit, déné astronpm profésional ingkang sampun modhèrn arang ngginakaken [[lensa]] [[mripat]] ingkang langkung ageng saking teleskop. Cara punika boten dipuntindakaken amargi padatanipun para astronom profésional modhèrn punika langkung asring ngginakaken ''charge coupled device'', inggih punika satunggaling [[kamera]] kanggé ngrekam dhaérahlaladan objèk, panjangipun objèk, lan lebetipun objèk, saéngga gambar ingkang dipunasilaken saged langkung sènsitip kanggé dipundamel amargi [[cahya]]nipun saged dipuntambah teras saking wekdal setunggal tumuju wekdal sanèsipun. Sadèrèngipun wonten CCD, pelat [[fotografi]] inggih punika minangka salah satunggaling métodhe ummum kanggé ngamati objèk-objèk langit kasebat. Astronom modhèrn namung nelasaken wekdal ingkang langkung sekedhik kanggé ngamati kanthi teleskop, inggih kirang langkung namung pinten-pinten peken saben taunipun kanggé ngamati objèk, lan ing tirahan wekdalipun para astronom ngirangi dhata (ngéwahi dhata saking dhata mentah gambar ingkang lajeng dipunprosès) lajeng nganalisis dhata kasebut.
 
==Cathetan Suku==
* [http://www.astrosociety.org Astronomical Society of the Pacific]
 
[[Kategori:TokohWong]]
[[Kategori:Astronomi]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
348.872

besutan