Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Carita: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
Majnun tresna marang Layla binti Mahdi bin Sa'ad (luwih dikenal déning sebutan Layla Aamiriya) saka suku sing padha. Dheweké banjur nulis puisi-puisi katresnan marang Layla. Saking kerepé nulis puisi lan ngoyak-oyak Layla, mula dheweké banjur di undang Majnun (gendheng). Nalika dheweké arep nglamar Laila, bapaké Laila ora setuju amarga Laila wis dijodohaké marang wong liya.
Nalika Majnun krungu kabar yèn Laila arep rabi, dheweke lunga saka kamp suku lan urip ing padang pasir.Kaluwargané wis ora kuwawa ngarep-arep dheweké mulih omah, mula saben dina dheweké dikirimi panganan. Saben dina dheweké maca lan nulis puisi nganggo tongkaté.
Layla wektu iku wis ngalih menyang [[Irak]], dheweké lara banjur mati amarga lara ati amarga kelangan demenane. Majnun ditemokake mati ing padang pasir taun 688 AD. Dheweké wis nulis telung bait puisi ing dhuwur watu. AkehAkèh prastawa sing kadadean nalika dheweke mati lan gendheng. AkehAkèh puisine dheweke sing wis disusun dadi siji.
 
== Sejarah lan Pengaruh ==
348.872

besutan