Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
Penyakit kanker paru-paru iku penyakit amarga sel kang thukul kanti cepet utawa (abnormal) ing jaringan paru kang disebabaké amarga owahing bentuk jaringan sell utawa ekspansi saka [[sel]] iku dhewé.<ref name="internet1"/> Yén dijarke, sel kang thukul kanthi abnormal iki bisa nyebar ing organ liyané kang cedhak karo paru-paru apadené kang adoh saka paru-paru kayata [[balung]], [[ati]], utawa [[utek]].<ref name="internet1"/>
 
Penyakit kanker paru-paru luwih akéhakèh disebabaké amarga [[rokok]] ya iku kurang luwih 87%.<ref name="internet1"/> Saliyané amarga rokok kanker paru-paru uga disebabaké amarga [[zat asbes]], [[radiasi]], [[arsen]], [[kromat]], [[nikel]], [[klorometil eter]], [[gas mustard]] lan pancaran oven arang.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.infopenyakit.com/2008/06/penyakit-kanker-paru-paru.html infopenyakit.com](dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)</ref>
 
Miturut para peneliti [[Jerman]], [[asu]] pelacak bisa digunakaké kanggo ndeteksi kanker paru-paru.<ref name="internet2"/> Para ilmuwan iki nulis bab iki ing [[European Respiratory Journal]].<ref name="internet2"/> Saka panemuan iki nuduhaké yèn kirik kang wis dilatih bisa ndeteksi tumor nganti 71 persen pasien.<ref name="internet2">{{id}}[http://internasional.kompas.com/read/2011/08/18/16025840/Anjing.Bisa.Endus.Kanker.Paru internasional.kompas.com](dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)</ref>
348.872

besutan