Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

31 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: ganti using AWB
'''Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen''', luwih kondhang karo jeneng '''Marie Antoinette'''; ({{lahirmati|[[Vienna]], [[Austria]]|2|11|1755|[[Paris]], [[Perancis]]|16|10|1793}}) ya iku Ratu saka [[Perancis]] lan Putri Bangsawan saka [[Austria]].
Dheweké iku anak saka Kaisar [[Kekaisaran Romawi Suci]], [[Francis I]] lan garwané, Ratu [[Maria Theresa]] saka [[Austria]] lan sawisé iku dheweké nikah karo [[Louis XVI]] nalika umur 14 taun. Amarga posisiné dadi garwané Louis XVI lan ibu saka [[Louis XVII]] mula dheweké ninggal amarga piso [[guillotine]] nalika masa [[Revolusi Perancis]] ning taun [[1793]] lan dimakamaké karo bojoné ning makam kerajaan ning [[Saint Denis Basilica]], [[Paris]]. Ora namung iku, dheweké lair dadi [[Yang Mulia]] Putri Bangsawan Maria Antonia saka Austria.
{{lifetime|1755|1793|}}
 
 
[[Kategori:Kalairan 1755]]
[[Kategori:Kapatèn 1793]]
[[Kategori:Tokoh kang dihukum mati]]
 
348.872

besutan