Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
ganti kat using AWB
}}
'''Mumbai''', kala rumiyin kasebat '''Bombay''', inggih punika ibukitha negari bagéan [[Maharashtra]], ing [[India]]. Kanthi pedunung watawis 13 yuta, Mumbai arupi kitha metropolis ingkang paling ageng ing India..<ref>{{cite web|url=http://world-gazetteer.com/wg.php?x=&men=gpro&lng=en&dat=32&geo=-104&srt=npan&col=aohdq&pt=c&va=&geo=392281282 |title= Mumbai: Population figures|work= World Gazetteer|accessdate=2007-08-17|archiveurl=http://web.archive.org/web/20070930201308/world-gazetteer.com/wg.php?x=&men=gpro&lng=en&dat=32&geo=-104&srt=npan&col=aohdq&pt=c&va=&geo=392281282|archivedate=2007-09-30}}</ref>
Dumunung wonten ing [[Konkan|Pesisir Kilèn]] India, Mumbai nggadhahi pelabuhan alam ingkang lebet. Pelabuhan Mumbai nangani langkung setengah saking lalu lintas penumpang lan kargo India. <ref>Manorama Yearbook 2006</ref>
 
Mumbai minangka ibukitha komersial lan hiburan ing India, lan dados markasipun institusi finansial ingkang wigati, kadosta [[Reserve Bank of India]] (RBI), [[Bombay Stock Exchange]] (BSE), [[National Stock Exchange of India]] (NSE) lan perusahaan sanèsipun Mumbai narik migran saking sakindhenging India sabab kathahing kasempatan kerja, lan lumayan inggilipun [[standar gesang]] wonten ing India., nanging kathah-kathahipun lajeng dhawah dados golongan miskin <ref>[http://www.censusindia.net/results/slum/slum2.html Census india results (slums)]</ref>. Kitha Mumbai minangka pusat [[Film India]] lan [[industri televisi]], ingkang kondhang kanthi asma [[Bollywood]]. Mumbai ugi satunggiling kitha ingkang nggadhahi [[Taman Nasional]] [[Borivali National Park|Sanjay Gandhi National Park]], ing salebetipun kitha.
== Referensi ==
{{reflist|2}}
 
 
== Wacan Terusan ==
* Dwivedi, Sharada & Mehrotra, Rahul; ''Bombay, The Cities Within'' (1995) — India Book House Pvt. Ltd. ISBN 81-85028-80-X
* [http://mdmu.maharashtra.gov.in/pages/Mumbai/mumbaiplanShow.php BMC information on the city] — A complete reference on the city prepared by the BMC
* Sharada Dwivedi,[http://www.hvk.org/articles/0605/63.html ''Goddess Island''] Indian Express, [[June 6]], [[2005]]
* [http://theory.tifr.res.in/bombay/ The Mumbai Pages] — a vast collection of information on the city
* ''Our Greater Bombay'' (1990) — Maharashtra State Bureau of Textbook Production and Curriculum Research
* [http://mdmu.maharashtra.gov.in/pages/Mumbai/mumbaiplanShow.php Official city report]
 
<!--start of Navigation boxes--><br {{clear=all>}}
{{Stub}}
<!--start of Navigation boxes--><br clear=all>
{{Maharashtra}}
{{India state and UT capitals}}
 
[[Kategori:Mumbai|*]]
[[Kategori:Artikel mawimawa basa krama]]
 
 
{{Stub}}
348.872

besutan