Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

60 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
Besutaning Maikolvasq (parembugan) dibalèkaké marang owahan sadurungé déning CahyoBot
'''Nagara''' iku [[wewengkon]] ing [[bumi]] kang kakuwasan [[pulitik]], [[militer]], [[ékonomi]], [[sosial]] lan [[budaya]]né ditata déning pamaréntahan kang nan ing wewengkon kasebut. <!--nagara ya iku pranata organisasi masyarakat kang berbeda dengan bentuk organisasi lain terutama karena hak nagara untuk mencabut nyawa seseorang.--> Supaya bisa diarani minangka nagara kudu ndarbèni rakyat, ya iku wong-wong kang nampa anané organisasi iki. Syarat liyané ya iku anané wewengkon tartamtu papan nagara iku manggon. Bab liyané apa kang diarani kadhaulatan, ya iku nagara diakoni déning wargané minangka kang nyekel kakuwasan paling dhuwur ing wewengkon panggonan nagara.q lo q causaaaaaaa
 
== Anané nagara ==
* '''Roger F. Soltau''' <br />''Nagara iku alat utawa wewenang kanggo ngatur utawa ngendalèkaké ''persoalan bersama'' tumrap masyarakat''.
* '''Prof. R. Djokosoetono''' <br />''Nagara iku paguyuban manungsa utawa kumpulan manungsa kang ana ing ngisor siji pamaréntahan kang padha.''
* '''Prof. Mr. Soenarko''' <br />''Nagara iku paguyuban padunung kang ndarbèni laladan tartamtu, kang kakuwasan nagara lumaku ing kana minangka sawijining kadhaulatan.''el al de de de de desee eeeeeeeew sapooiii
 
== Delengen uga ==
81

besutan