Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

10 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
}}
 
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[Skotlandia]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Perdhana Mentri Britania Raya|Perdhana Mentri]] [[Britania Raya]] (wekdal jabatan antawis [[2 Mei]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé laladan pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi kagungan peran minangka pamimpin [[Parté Buruh (Britania Raya)|Parté Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbekta Parté Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwaosi déning [[Parté Konservatif (Britania Raya)|Parté Konservatif]]. Blair punika mantan Perdhana Mentri saking Parté Buruh kanthi wekdal mengku jabatan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin parté kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.
 
* Blair, Tony (2003). ''Iraq's Weapons of Mass Destruction: The Assessment of the British Government'' Diane Publishing, ISBN 0-7567-3102-X
* Blair, Tony (2002). ''The Courage of Our Convictions'' Fabian Society, ISBN 0-7163-0603-4
* Blair, Tony (2000). ''Superpower: Not Superstate? (Federal Trust European Essays)'' Federal Trust for Education & Research, ISBN 1-903403-25-1
* Blair, Tony (1998). ''The Third Way: New Politics for the New Century'' Fabian Society, ISBN 0-7163-0588-7
* Blair, Tony (1997). ''New Britain: My Vision of a Young Country'' Basic Books, ISBN 0-8133-3338-5
* Blair, Tony (1995). ''Let Us Face the Future'' Fabian Society, ISBN 0-7163-0571-2
* Blair, Tony (1994). ''What Price Safe Society?'' Fabian Society, ISBN 0-7163-0562-3
* Blair, Tony (1994). ''Socialism'' Fabian Society, ISBN 0-7163-0565-8
 
== Pranala njawi ==
{{wikiquote}}
* {{en}} [http://www.number-10.gov.uk/output/Page1.asp Situs resmi]
 
{{kotak mulai}}
11.290

besutan