Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Proklamasi Kamardikan, 2008: udhara -> udara (éjaan baku), replaced: udhara → udara
 
== Proklamasi Kamardikan, 2008 ==
Tanggal [[17 Februari]] [[2008]] Kosovo nyatakaké kamardikan saka [[Serbia]]. Kosovo wis nempuh dalan kang rupak kanggo nggayuh kamardikané. Usaha pisanan ing taun [[1990]] gagal awit diserbu déning Serbia. Tarung kang ora imbang antara Serbia karo [[gerilyawan]] Kosovo utawa KLA iki mujudaké anané tragedi ''pembantaian'' lan pangungsèn gedhèn-gedhènan. NATO kang dipimpin déning [[Amérika Sarékat]] ngusir Serbia kanthi serangan [[udharaudara]] jroning 78 [[dina]]. Kosovo banjur direksa déning [[Perserikatan Bangsa-bangsa|PBB]] lan NATO. Usaha kamardikan Kosovo sing pungkasan iki olèh dhukungan saka mèh saprotelon nagara-nagara [[Uni Éropah]] lan Amérika Sarékat. Déné nagara kang nulak ya iku Serbia lan Rusia.<ref>Harian [[Jawa Pos]], ''Bangsa Muslim di Éropah Merdeka'', hal.1, ed: [[17 Februari]] [[2008]]</ref>
<!--
==Geografi==
348.872

besutan