Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: Skotlandia -> Sekotlan, replaced: Skotlandia → Sekotlan
}}
 
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[SkotlandiaSekotlan]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Perdhana Mentri Britania Raya|Perdhana Mentri]] [[Britania Raya]] (wekdal jabatan antawis [[2 Mei]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé laladan pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi kagungan peran minangka pamimpin [[Parté Buruh (Britania Raya)|Parté Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbekta Parté Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwaosi déning [[Parté Konservatif (Britania Raya)|Parté Konservatif]]. Blair punika mantan Perdhana Mentri saking Parté Buruh kanthi wekdal mengku jabatan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin parté kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.
348.872

besutan