Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa
[[Gambar:Servet Ptolomei geographicae enarrationis.jpg|thumb|250px|Kaca samak Geographia cetaan [[taun]] [[1535]] ]].
'''Géografi''' iku asal katané saka [[basa Yunani]] ya iku ''gê'' utawa [[Bumi]] lan ''graphein'' utawa nulis/njelasaké. Géografi iku [[èlmu]] bab enggon utawa lokasi ing planet [[bumi]] sing dikaitké karo wangun-wangun fisik ing permukaan bumi lan [[menungsamanungsa]]. Lokasi lan wangun-wangun fisik permukaan bumi iku gampang dipirsani saka [[peta]], mulané akèh duwé pamahaman (ciut) yèn géografi iku padha karo [[èlmu]] peta kamangka peta iku mung salah siji prangkat ing géografi.
 
[[Wangun-wangun fisik permukaan bumi]] sing dikaitké karo èlmu-èlmu [[géologi]], [[géodesi]], [[oceanografi]] lan [[atmosfer]] iku dadi salah siji cabang èlmu géografi ya iku [[ngèlmu bumi]].
 
{{Cabang ilmu sosial}}
{{Stub}}
 
[[Kategori:Géografi]]
[[Kategori:Èlmu bumi]]
 
 
{{Stub}}
348.872

besutan