Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa
[[Gambar:Atjeh Overgave Januari 1903.jpg|thumb|250px|Kolonialisme]]
'''Kolonialisme''' ya iku pangembangan kekuasaan ing nagara.<ref name="internet 1">[http://www.republika.co.id/berita/dunia-islam/islam-mancanagara/12/05/25/m4kucz-islamofobia-bentuk-kolonialisme-as-dan-sekuthu:Pengertian Kolonialisme](diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)</ref> Kekuasaan iki ana loro ya iku menungsamanungsa lan wewengkon. Sing ndukung kolonialisme duwé panyaruwé ya iku hukum kolonial gawé untung nagara sing dikolonialèkaké kanthi ngembangaké infrastruktur ékonomi lan pulitik sing dibutuhaké kanggo majukaké, lan dhémokrasi.<ref name="internet 2">[http://www.freewebs.com/rinanditya/konsepkolonialismedkk.htm freewebs.com:Kolonialisme](diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)</ref> Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya [[Amérika Sarékat]], [[Australia]], [[Selandia Baru]], [[Hong Kong]], lan [[Singapura]] dadi tuladha suksès sakwisé kolonialismé.<ref name="internet 2"/>
 
== Cathetan ==
348.872

besutan