Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Tsunami ing sejarah: éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan, Wetan → Wétan
* [[1755]] - Tsunami ngrusak [[Lisboa]] [[kutha krajan]] [[Portugal]] lan ngasilaké 60.000 korban jiwa.
* [[1883]] - Ing tanggal [[26 Agustus]], njeblugé gunung [[Krakatau]] lan tsunami niwasaké luwih saka 36.000 jiwa.
* [[2004]] - Ing tanggal [[25 Desember|25]]-[[26 Desember]] 2004, [[Lindhu Samudra Hindhia 2004]] kanthi lésus tsunami ngasilaké korban jiwa luwih saka 200.000 ing [[Aceh]], [[Sumatra Lor]], [[Asia Kidul-WetanWétan]] liyané, [[Asia Kidul]], lan [[Afrika]]. Ayo delengen ing artikel: [[Lindhu Samudra Hindia 2004]] kanggo katrangan luwih pepak.
* [[2006]] - Ing tanggal [[17 Juli]] 2006, tsunami ngasilake korban jiwa luwih saka 500 ing [[pasisir kidul]] sisi wetanwétan [[Jawa Barat]] lan sisi [[kulon]] [[Jawa Tengah]]. Mangga pirsani ing artikel: [[Lindhu lan Tsunami Pangandaran 2006]] kanggo katrangan luwih pepak.
* [[2007]] - [[12 September]], [[Bengkulu, M8.4]], Niwasake 3 jiwa. Dhuwure tsunami 3–4 m.
* [[2011]] - [[12 Maret]], Tsunami ing Jepang niwasaké luwih saka 12.000 jiwa.
348.872

besutan