Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: isa → bisa, digunakake → digunakaké, bea → béya
'''Hong Kong''' ([[basa Mandarin|Mandarin]]: 香港 ; [[Pinyin]]: ''Xiānggǎng''; resminé '''Laladan Administratif Khusus Hong Kong''')iku '''Laladan Administratif Astamiwa''' [[Républik Rakyat China]]. Ing China ana loro Laladan Administratif Astamiwa. Sing sijiné ya iku [[Makau]]. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal [[1 Juli]] [[1997]]. Hong Kong duwé padunung 6,8 yuta jiwa.
 
Sadurungé diserahaké, Hong Kong isih ''koloni'' [[Britania Raya]]. Manut kebijakan Siji Nagara Loro Sistem gawéané [[Deng Xiaoping]], Hong Kong dadi laladan [[Otonomi Laladan|otonomi]] saka pamaréntahan RRC ing babagan [[hukum]], [[valuta]], [[beabéya cukai]], [[imigrasi]], aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang [[Beijing]] iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun [[1997]].
 
Hong Kong iku cacahé ana 3 bagéyan:
==Papan wisata==
[[Gambar:Hong Kong Skyline Restitch - Dec 2007.jpg|thumb|left|300px|Pemandhangan wenfi saka Taman Victoria]]
Ing ngisor iki papan panggonan kang isabisa digunakakedigunakaké dadi papan wisata ing Hong Kong.
=== Kowloon ===
* [[Tsim Sha Tsui]]
348.872

besutan