Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: spesies → spésies, nduwèni → duwé, menungsa → manungsa, kewan → kéwan, antara liya → antarané
| image2_width = 240px
| image2_caption = ''Camelus dromedarius''
| regnum = [[Sato kewankéwan|Animalia]]
| phylum = [[Chordata]]
| classis = [[Mamalia|Mammalia]]
}}
 
'''Unta''' utawa '''onta''' iku rong [[spesiesspésies]] [[kéwan kuku genep]] saka [[genus]] ''Camelus'' (siji nduwé [[punuk]] tunggal - ''Camelus dromedarius'', siji manèh nduwé punuk loro - ''Camelus bactrianus'') sing uripé ditemokaké ing wewengkon garing lan [[ara-ara]] ing [[Asia]] lan [[Afrika]] Lor. Rata-rata umur pangarepaning urip onta watara 30 tekan 50 taun.
 
[[Domestikasi]] onta déning [[menungsa|manungsa]] wis diwiwiti watara [[5.000]] taun kapungkur. Pamanfaatan onta antara liyaantarané kanggo dijupuk [[susu]]né (sing nduwèniduwé pangaji nutrisi luwih dhuwur tinimbang [[susu sapi]]) sarta [[daging]]é, lan uga digunakaké minangka [[kéwan buruh]].
 
== Pranala njaba ==
 
{{commonscatCommons category|Camelus}}
*[http://www.icar.org.in/nrccm/home.html National Camel Research Centre, Bikaner (Rajasthan), INDIA]
*[http://www.arab.net/camels/ The A-Z of Camels]
348.872

besutan