Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: antara liya → antarané, jroning → sajeroning (2), kedadéyan → kadadéan, Perancis → Prancis, propinsi → provinsi
'''Basa Resmi''' sawijining [[nagara]] iku siji utawa luwih [[basa]] kang dianggo déning [[pamaréntah]] jroningsajeroning nerbitaké maklumat-maklumat lan uga basa kang dianggo déning warga kanggo sesambungan karo instansi pamaréntah sacara resmi. Basa resmi uga kang dianggo jroningsajeroning pengajaran ing instansi [[pendhidhikan]].
 
Akèh uga (salah siji) basa resmi sawijining nagara dudu basa asli nagara kasebut nanging basa warisan saka kaum penjajah. Malahan kerep basa resmi ora ndarbèni ''[[native speaker]]'' utawa penutur asli. Bab iki kedadéyankadadéan antara liyaantarané ing sawetara nagara ing [[Afrika]] tilas jajahan [[PerancisPrancis]], [[Singapura]] kanthi [[basa Inggris]], [[Suriname]] kanthi [[basa Walanda]] lan [[Timor Timur]] kanthi [[basa Portugis]].
 
== Uga delengen ==
* [[Basa resmi propinsiprovinsi ing Indonésia]]
 
[[Kategori:Basa]]
348.872

besutan