Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

9 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, Propinsi → Provinsi (10), propinsi → provinsi, Nabi Muhammad SAW → Muhammad, Nabi Muhammad → Muhammad
Nagara Arab Saudi iki wewatesan langsung (searah pandom jam saka arah lora) karo [[Yordania]], [[Irak]], [[Kuwait]], [[Lempongan Pèrsi]], [[Uni Emirat Arab]], [[Oman]], [[Yaman]], lan [[Segara Abang]].
 
Jeneng Saudi asal saka tembung Bani Saud minangka kulawarga karajan lan pendhiriné. Arab Saudi misuwur minangka Nagara kelairan [[Nabi Muhammad SAW]] sarta tuwuh lan ngrembakané agama [[Islam]], saéngga ing gendérané ana loro kalimat syahadat sing maknané "Ora ana tuhan (sing haq) kanggo disembah saliyané Allah lan Nabi Muhammad iku utusané".
<!--
== Sajarah ==
-->
[[Gambar:SaudiArabiaNumbered.png|right|300px]]
Wewengkon Arab Saudi kapérang dadi 13 propinsiprovinsi utawa ''[[manatiq]]'' (jamak saka ''mantiqah'') ya iku:
 
# [[PropinsiProvinsi Bahah|Bahah]]
# [[Hududusy Syamaliyah]]
# [[PropinsiProvinsi Jauf|Jauf]]
# [[PropinsiProvinsi Madinah|Madinah]]
# [[PropinsiProvinsi Qasim|Qasim]]
# [[Riyadh]]
# [[Syarqiyah, Arab Saudi]] (PropinsiProvinsi Timur)
# [['Asir]]
# [[PropinsiProvinsi Hail|Ha'il]]
# [[PropinsiProvinsi Jizan|Jizan]]
# [[PropinsiProvinsi Mekkah|Makkah]]
# [[PropinsiProvinsi Najran|Najran]]
# [[PropinsiProvinsi Tabuk|Tabuk]]
<!--
== Geografi ==
-->
== Mangga Pirsani ==
* [[DaftarPratélan nagara]]
== Pranala njaba ==
{{Commons|Category:Saudi Arabia|Arab saudi}}
 
{{Asia}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Arab Saudi]]
 
 
{{stub}}
348.872

besutan