Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

5 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Kutha krajanné → Kutha krajané
[[Gambar:Groningen-Position.png|thumb|Lokasi Provinsi Groningen]]
 
'''Groningen''' ([[basa Groningen]]: ''Pervìnzie Grönnen'') iku sawijining [[Daftar provinsi ing Walanda|provinsi]] ing [[Walanda]].<ref name="internet1">[http://www.facebook.com/pages/Provinsi-Groningen/150723061633738?sk=info Provinsi Groningen]</ref> Groningen dumunung ing sisih lor [[Walanda]].<ref name="internet1"/> [[Kutha krajan]]nékrajané Groningen ya iku kutha [[Groningen, Groningen|Groningen]].<ref name="internet1"/> Padunung Groningen cacahé sakiwa-tengené 577.081 jiwa (30 november 2009), ya iku saprateluné manggon ana ing kutha krajan [[Groningen]].<ref name="internet1"/>
 
Provinsi [[Groningen]] wewatesan karo [[Waddenzee]] ana ing sisih lor, dene ing sisih wétan segara watese ya iku kali [[Eems]] kang kalebu ana ing nagara [[Jerman]] lan [[Dollard]] (uga duweke [[Jerman]] lan kalebu bagéan saka [[Segara Wadden]], [[Dollard]] iki dadi panggon kanggo nampung banyu saka kali [[Eems]] sakdurunge diilekke menyang [[segara lor]]), ana ing sisih kulon uga watesé karo nagara [[Jerman]] pasé ya iku ana ing nagara bagéan [[Niedersachsen]], lah ing sisih kidul watesé ya iku provinsi [[Drenthe]], lan ing sisih kulon uga wewatesan karo provinsi [[Friesland]].<ref name="internet2">[http://kompetiblog2011.studidibelanda.com/news/2011/04/22/120/tentang_nagara_kecil_yang_maju.html http://kompetiblog2011.studidibelanda.com]</ref>
348.872

besutan