Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sipate listrik: éjaan, replaced: Yen → Yèn
Satan uni SI saka muatan listrik ya iku coulomb, kang duwé singkatan “C”.<ref name="internet2"/> Simbole Q digunakake ing persamaan kanggo ngewakili kuantitas listrik utawa matan.<ref name="internet2"/> Tuladhane, “Q=0,5 C” tegese “kuantitas muatan listrike yaik 0,5 coulomb”.<ref name="internet2"/>
 
YenYèn listrik ngalir saka bahan khusus, kaya wolfram lan tungsten, cahaya pijar kang dipancarake déning logam iku.<ref name="internet2"/> Bahan-bahan kaya ngono dianggo ing lampu bohlam.<ref name="internet2"/>
 
Saben listrik ngalir mawa bahan kang ora duwé hambatan, mula bakal diculake panas.<ref name="internet1"/> Saya gedhé arus listrike, mula panas kang metu bakal san saya dhuwur.<ref name="internet1"/> Sipat iki dianggo ing elemen [[setrika]] lan [[kompor]] listrik.<ref name="internet1"/>
348.872

besutan