Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning
'''Yunani kuna''' ngarujuk marang pèriode [[Sajarah Yunani]] ing [[Èra Klasik]], kang yakuwi wiwit saka [[abad ka-8 SM|750 SM]]<ref>standard tanggal yakuwi [[776 SM]] utawa [[Olimpiade]] kapisan. Ana kang njembaraké pèriode nganti [[1000]] SM kalebu [[Invasi Dorian]] lan [[Yunani jaman pepeteng]].</ref> ([[Pèriode Archaic ing Yunani|pèriode archaic]]) nganti [[146 BC]] ([[Pertempuran Corinth (146 SM)|panaklukan Romawi]]). Jaman iki dianggep dadi budaya ''seminal'' (nggawa owah-owahan) kang dadi dhasaré peradaban bangsa kulon. [[Budaya Yunai]] nduwèni prabawa kang kuwat tumrap [[Kakaisaran Romawi]], kang nggawa kabudayan iki menyang [[Éropah]].
 
Peradaban Yunani kuna nduwèni prabawa wigati marang basa, [[pulitik]], sistem [[pendhidhikan]], [[filsafat]], [[sains]], lan [[seni]], mbangkitaké [[Renaissance]] ing [[Éropah Kulon]] lan kabangkitan sajroningsajeroning mangsa [[Neoklasik]] ing abad ka-18 lan ka-19 ing [[Éropah]] lan [[Amerika]].
 
== Uga delengen ==
348.872

besutan