Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sakdurunge → sadurungé
'''Groningen''' ([[basa Groningen]]: ''Pervìnzie Grönnen'') iku sawijining [[Daftar provinsi ing Walanda|provinsi]] ing [[Walanda]].<ref name="internet1">[http://www.facebook.com/pages/Provinsi-Groningen/150723061633738?sk=info Provinsi Groningen]</ref> Groningen dumunung ing sisih lor [[Walanda]].<ref name="internet1"/> Kutha krajané Groningen ya iku kutha [[Groningen, Groningen|Groningen]].<ref name="internet1"/> Padunung Groningen cacahé sakiwa-tengené 577.081 jiwa (30 november 2009), ya iku saprateluné manggon ana ing kutha krajan [[Groningen]].<ref name="internet1"/>
 
Provinsi [[Groningen]] wewatesan karo [[Waddenzee]] ana ing sisih lor, dene ing sisih wétan segara watese ya iku kali [[Eems]] kang kalebu ana ing nagara [[Jerman]] lan [[Dollard]] (uga duweke [[Jerman]] lan kalebu bagéan saka [[Segara Wadden]], [[Dollard]] iki dadi panggon kanggo nampung banyu saka kali [[Eems]] sakdurungesadurungé diilekke menyang [[segara lor]]), ana ing sisih kulon uga watesé karo nagara [[Jerman]] pasé ya iku ana ing nagara bagéan [[Niedersachsen]], lah ing sisih kidul watesé ya iku provinsi [[Drenthe]], lan ing sisih kulon uga wewatesan karo provinsi [[Friesland]].<ref name="internet2">[http://kompetiblog2011.studidibelanda.com/news/2011/04/22/120/tentang_nagara_kecil_yang_maju.html http://kompetiblog2011.studidibelanda.com]</ref>
 
Provinsi iki kalebu dadi provinsi paling cilik ana ing wewengkon [[Walanda]].<ref name="internet1"/> Amba saka wewengkon provinsi iki ya iku 2.960,03&nbsp;km².<ref name="internet1"/> Amba dharatané ya iku 2.333,28&nbsp;km² lan turahané ya iku awujud segara.<ref name="internet1"/> Provinsi iki mbiyèn dibagi dadi 25 ''gemeente'', nanging wiwit tanggal 1 Januari 2010 provinsi iki dibagi dadi 23 ''gemeente'', mergane ya iku 3 ''gemeente'' ya iku [[Winschoten]], [[Scheemda]] lan [[Reiderland]] saiki kalebu ana ing wewengkon anyar kang ajeneng ''gemeente'' [[Oldambt]].<ref name="internet1"/>
348.872

besutan