Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta (2)
'''Kanker paru-paru''' iku thukulé [[sèl kanker]] kang ngluwihi wates ing sanjeroné jaringan paru.<ref name="internet1"/>
Patogenesis kanker paru-paru durung bisa dibedhek kanthi bener.<ref name="internet1"/> Ana uga kang ngarani sel mukosal bronkial kang ngalami owah-owahan metaplastik minangka tanggepan marang paparan kronis saka partikel kang kasedot lan nggawé tatu [[paru-paru]].<ref name="internet1"/>
Penyakit kanker paru-paru kalebu penyakit kanker kang mbebayani lan bisa gawé mati.<ref name="internet1"/> Kanker paru-paru bisa nyerang wong lanang apadené wong [[wadon]].<ref name="internet1"/> Yèn kabandingaké karo penyakit liyané kayatakaya ta kanker [[prostat]], kanker [[usus]], lan kanker [[payudara]], penyakit kanker paru-paru luwih cepet ngalami peningkatan.<ref name="internet1"/>
Penyakit kanker paru-paru iku penyakit amarga sel kang thukul kanti cepet utawa (abnormal) ing jaringan paru kang disebabaké amarga owahing wujud jaringan sell utawa ekspansi saka [[sel]] iku dhewé.<ref name="internet1"/> Yén dijarke, sel kang thukul kanthi abnormal iki bisa nyebar ing organ liyané kang cedhak karo paru-paru apadené kang adoh saka paru-paru kayatakaya ta [[balung]], [[ati]], utawa [[utek]].<ref name="internet1"/>
 
Penyakit kanker paru-paru luwih akèh disebabaké amarga [[rokok]] ya iku kurang luwih 87%.<ref name="internet1"/> Saliyané amarga rokok kanker paru-paru uga disebabaké amarga [[zat asbes]], [[radiasi]], [[arsen]], [[kromat]], [[nikel]], [[klorometil eter]], [[gas mustard]] lan pancaran oven arang.<ref name="internet1">[http://www.infopenyakit.com/2008/06/penyakit-kanker-paru-paru.html infopenyakit.com](dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)</ref>
348.872

besutan