Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sipate listrik: éjaan, replaced: ditetepake → dikukuhaké
 
== Sipate listrik ==
Listrik nyebabake munggahe patang gaya dhasar kang alami lan sifate kang ajeg ing barang kang bisa diukur.<ref name="internet2">[http://www.azhie.net/2012/04/pengertian-arus-listrik.html pengertian arus listrik] (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)</ref> Ana ing kasus iki, frasa “jumlah listrik” uga digunakake frasa “muatan listrik” lan uga “jumlah muatan”.<ref name="internet2"/> Ana rong jinis muatan listrik ya iku positif lan negatif.<ref name="internet2"/> Saka eksperimen, muatan kang padha jinise bakal padha-padha nulak lan muatan kang béda jinise bakal tarik-tarikan.<ref name="internet2"/> Gedhé ne gaya tarikan lan tulakan iku ditetepakedikukuhaké déning hukm Coulomb. Ana efek saka listrik kang dirembug ing fenomena listrik lan elektromagnetik.<ref name="internet2"/>
 
Satan uni SI saka muatan listrik ya iku coulomb, kang duwé singkatan “C”.<ref name="internet2"/> Simbole Q digunakake ing persamaan kanggo ngewakili kuantitas listrik utawa matan.<ref name="internet2"/> Tuladhane, “Q=0,5 C” tegese “kuantitas muatan listrike yaik 0,5 coulomb”.<ref name="internet2"/>
348.872

besutan